Tim BERNERS-LEE: inventatorul internetului

Internetul a fost creat din nevoia de a lega mai multe calculatoare la aceeaşi informaţie. În acest fel, cercetătorii americani aveau mereu acces la date chiar dacă unul dintre calculatoare se defecta.

Tim Berners-Lee este cel care a inventat World Wide Web-ul în 1989. În primii ani ai creaţiei sale, credea că internetul oferă oamenilor şansa să participe activ la construirea cunoaşterii colective şi spera să devină un mediu care va codifica suma totală a cunoaşterii şi înţelegerii umane. Încă de la început a susţinut că internetul nu va fi folosit doar pentru cercetare, ci şi pentru amuzament sau publicitate (deşi pe cea din urmă o vedea ca fiind absurdă şi intrusivă).

În viitor, spunea el, copiii vor scotoci prin cutiile de cereale pentru micul dejun şi vor scoate ceva de acolo pe care îl vor lipi pe frigider şi vor intra pe internet cu ajutorul lui.

În prezent, este director al World Wide Web Consortium, organizaţia care tutelează standardele Web-ului.

Mai multe despre omul fără de care magazinele online, reţelele sociale sau atâta porn nu ar fi existat, putem afla din o carte scrisă chiar de el în 1999, Weaving the Web: The Past, Present and Future of the World Wide Web by its Inventor.

Un interviu cu Tim Bernars-Lee din decembrie 2009 aici.

5 thoughts on “Tim BERNERS-LEE: inventatorul internetului

  1. Buna ziua,
    as vrea sa folosesc aceasta poza cu Tim Berners-Lee pentru proiectul meu despre istoria internetului pentru ora de informatica.
    Studiez la Colegiul National de Informatica “Tudor Vianu”.
    Va multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>